9.11.08

Barcelona noche


20 10 07, 11.46


Vi har stått de sista timmarna på taket till Gaudis berömda byggnad och sett den blodröda solen gå ner bakom bergen, den intensiva trafiken dö ut i stadskärnan. Vi har spenderat ändlösa timmar av fönstershopping. Vandrat Passeig de Gracia upp och ner på höga klackar, med smärtande trampdynor och svettiga korsryggar. Speglat oss på Fornarina, provat tajta jeans med stendekorationer på Diesel, vilat våra kurviga rumpor mot skinnsofforna på Miss Sixty. Vi har trånat över slinkiga korsettklänninar inne på Dolce & Gabbana. Skrämts av de hotfulla vakternas uppsyn vid de skottsäkra glasdörrarna till Cartier. Fantiserat om en handväska i finputsad läder från Vuitton, och insett att tre månadslöner inte riktigt kan vara värt det.


Skimmer, omänskligt slimmade skyltdockor, nyputsade glasmontrar, kristallkronor och ädelstensdetaljer. Nymanikyrerade fingrar av begär som kramar mjuk cashmir, glider över äkta siden, smeker len mocka. Doften av äkta skinn och läder som sticker i näsborrarna, som beblandas med den berusande airen av lyx, highfashion och platinakort.


Vi har skapat de följande timmarna på hotellrummet. Skålat i spanskt vitt vin över nya exklusiva inköp. Rivit upp den välpackade cellofanen kring dyrbareheterna. Som två upphetsade ungar vid julklappsutdelningen - efter lång, olidlig väntan. Vi har skrattat, fjantat, spillt vin över den vita Ikealiknande mattan. Tjafsat om utrymmet framför den smala badrumsspegeln, pudrat varandras kinder och sprayat varandras hår. Precis som de där tonårsdagarna. Förberedelserna inför helgens disco på fritidsgården, då vi köpte lösa cigg hos araben på hörnan och tog munbloss och kände oss tuffa och vuxna och odödliga. Då du fick din första fylla och spydde i buskarna bakom ett plommonträd, och jag stod och höll undan ditt hår, som en riktig vän.


Vi har druckit oss lulliga på spansk vodka för nittio spänn på Barcelonas motsvarighet till Coop. Sedan har vi promenerat iväg på vassa stilettklackar, mot ännu ett inneställe som ska vara det trendigaste, coolaste, exklusivaste, hippaste.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar