22.9.09

bedhair for real

bedhair in photobooth
© Johanna Storås 

När en skönhetsprodukt lever upp till vad den lovar, visst är det underbart - men fan så sällsynt. När en skönhetsprodukt inte lever upp till vad den lovar, men visar sig leva upp till något mycket bättre än vad den lovat, något som tillverkaren och pr-avdelningen förmodligen inte har någon aning om att de skulle kunna lova - då är det ännu underbarare. (Så Redken om ni läser detta, omvärdera marknadsföringen för Align 12 ultra-straight balm!)

Det var knappast kärlek vid första ögonkastet, för jag var på väg att kasta bort hårundret till en lycklig medarbetare, tillsammans med en hög annat oanvändbart junk som låg i botten på godispåsarna från Köpenhamns modevecka (tyvärr blir det så).
Jag är mest typen som faller för hårkurer som lovar vilda nätter av volym, sängkammarruffs och stadga. Knappast de som försöker charma med ord som "pin-straight" eller "smooth and sleek". Men förälskelsen smög sig på, då jag i brist på annat, tvingades kleta in Redkens ultra-straight i mina törstande hårtestar. Och på den vägen är det.


Om du, likt jag, har typisk nordiskt tunna hårstrån fast en jävla massa som får din frisyr att hänga strömlinjeformat utan några tecken på liv, testa det här.

1- Ignorera för alltid instruktionerna på Align 12's baksida.
2- Föna ditt hår med huvudet upp och ner (vilket du redan vet är det bästa för volymlöst hår), från hårrötterna och i hårstrånas riktning. Låt det inte bli helt torrt.
3- Pumpa ut ett par klickar balm och smek jämt fördelat in i hårslingorna, inte för mycket klibb nu, två pumpar räcker till mitt långa hår.
4- Föna med en rundborste, en näve slingor i taget. "Lyft" håret från rötterna med hjälp av rundborsten. Föna med rundborsten utåt från huvet, eller inåt, åt höger, eller åt vänster, det är upp till dig, men se till att hela tiden hålla den där vippen när borsten släpper håret - tanken är att håret ska se allt annat än rakt ut.
5- Om du vill ha mer form och stadga i vissa hårpartier (förslagsvis i etapplängderna som ramar in ditt fina ansikte), pumpa ut lite mer hårunder och fördela jämt i de utvalda längderna, föna samtidigt som du formar med rundborsten.


Vavavoom, om ditt hår är som mitt, så har du nu ett tämjt sängkammarruffs med sinnesjuk fyllighet och stadga, heeela dan. (Yeah for real).

ps. Jag fråntar mig ansvar för allt annat än lyckat resultat... i annat fall kontakta Redken :)


2 kommentarer:

  1. då hoppas jag att din önskan går i uppfyllelse =)
    jäkligt skönt med space.
    kram

    SvaraRadera